EQ Pure Arctic Oil
EQ Pure Arctic Oil
Naturalny olej Omega-3 w 100 % z wolno żyjących, arktycznych ryb, z dodatkiem tłoczonej na zimno oliwy z oliwek i witaminy D3. Ma świeży, cytrynowy smak.
Badania pokazują, że niemal wszyscy, którzy stosowali EQ Pure Arctic Oil przez co najmniej 120 dni, osiągnęli poprawę równowagi kwasów tłuszczowych. EQ Pure Arctic Oil zawiera czyste kwasy omega-3 pochodzące z oleju z dorsza, złowionego z bogatych, arktycznych wód norweskiego wybrzeża.
*Wartości referencyjnej RDI
Wyprodukowane zgodnie ze standardami GMP.
Badania pokazują, że niemal wszyscy, którzy stosowali EQ Pure Arctic Oil przez co najmniej 120 dni, osiągnęli poprawę równowagi kwasów tłuszczowych. EQ Pure Arctic Oil zawiera czyste kwasy omega-3 pochodzące z oleju z dorsza, złowionego z bogatych, arktycznych wód norweskiego wybrzeża.
- Nie zawiera żadnych innych olei z ryb, ani sztucznych dodatków
- Zbilansowany olej pomaga utrzymać równowagę w proporcjonalnej ilości omega-6 i omega-3 w organizmie
- Korzystnie wpływa na układ sercowo-naczyniowy, mózg, wzrok, system odpornościowy i mięśnie
- Przyczynia się do utrzymania prawidłowego ciśnienia krwi, poziomu cholesterolu, wapnia i trójglicerydów we krwi
- Olej z ryb posiada certyfikaty MSC i CoC, oraz pochodzi z norweskiego przemysłu rybołówczego
- Zawiera polifenole z tłoczonej na zimno, wysokiej jakości oliwy z oliwek, witaminę D3 i ma świeży, cytrynowy smak
- W 100% naturalny
REKOMENDOWANA DAWKA
Zalecana dzienna dawka to 0,15 ml na 1 kg ciała. Dorośli, którzy ważą przynajmniej 50 kg: 7.5 ml (około 1,5 łyżeczki) dziennie. Dorośli, którzy ważą ponad 80 kg: 12 ml (około 1 łyżki stołowej) dziennie. Zalecamy stosować podwójną dawkę przez pierwszy miesiąc.
OSTRZEŻENIE
Skonsultuj się ze swoim lekarzem, jeśli przyjmujesz leki przeciwzakrzepowe, jesteś w ciąży lub podajesz produkt dziecku poniżej 1 roku życia.
PRZECHOWYWANIE
Nieotwarte butelki powinny być przechowywane w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu lub w lodówce. Otwarte butelki powinny być przechowywane w lodówce i zostać zużyte w ciągu 90 dni. Podczas przechowywania w temperaturze poniżej 4º C, produkt może stać się nieprzezroczysty ze względu na zawartość oliwy. Po kilku minutach w temperaturze pokojowej, stanie się on z powrotem przezroczysty. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.SKŁADNIKI
Olej rybny (EPA i DHA), tłoczona na zimno oliwa z oliwek, witamina E (antyoksydant), substancje smakowe (cytryna), witamina D3.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W REKOMENDOWANEJ DZIENNEJ DAWCE
w 7,5 ml | w 12 ml | |
Wartość energetyczna | 60,75 kcal | 97,21 kcal |
Tłuszcze | ||
Nasycone | 1 381 mg | 2 210 mg |
Jednonienasycone | 3 549 mg | 5 678 mg |
w tym Omega-9 | 1 040 mg | 1 664 mg |
Wielonienasycone | 1 295 mg | 2 072 mg |
w tym Omega-3 | 1 144 mg | 1 832 mg |
w tym EPA | 397 mg | 635 mg |
w tym DHA | 567 mg | 907 mg |
Polifenole | 0,6 mg | 1 mg |
Vitamin D3 | 6,25 mcg (125 %*) | 10 mcg (200 %*) |
NIEZBĘDNE KWASY TŁUSZCZOWE
Kwasy tłuszczowe są niezwykle istotnym czynnikiem regulującym wiele funkcji organizmu, w tym pracę mózgu, mięśni, układu krążenia, układu oddechowego i skóry. Wśród nienasyconych kwasów tłuszczowych można wyodrębnić kwasy omega-3, omega-6 i omega-9. Omega-3 i -6 mają bardzo duże znaczenie, ponieważ nasz organizm nie jest w stanie wyprodukować ich samodzielnie i musimy dostarczać je wraz ze zróżnicowaną dietą oraz jako suplement. Te dwa kwasy tłuszczowe są niezbędne dla rozwoju mózgu, funkcjonowania systemu immunologicznego i utrzymania prawidłowego poziomu ciśnienia krwi. Dlatego tak ważne jest, by dostarczać je organizmowi w codziennej diecie.ZMIENIAJĄCA SIĘ DIETA
Przed rewolucją przemysłową, Zachodnia dieta zawierała takie same ilości kwasów omega-3 i omega-6. Ostatnie 40-50 lat przyniosło jednakże wiele zmian w naszym sposobie odżywiania. Współcześnie spożywamy duże ilości przetworzonego jedzenia i roślinnych olejów pochodzących np. z soi, słonecznika i kukurydzy, które zawierają nawet 80% omega-6 i jedynie niewielkie ilości lub nawet nie zawierają wcale omega-3. Znacząca ilość omega-6 znajduje się również w paszy dla zwierząt, które stanowią źródło spożywanych przez nas produktów pochodzenia zwierzęcego. To samo zjawisko dotyczy ryb hodowlanych.PROPORCJE OMEGA-6/OMEGA-3
Brak równowagi z przewagą kwasów tłuszczowych omega-6 może stanowić duże zagrożenie dla naszego zdrowia. Niestety, problem ten dotyczy większości z nas, czego najczęściej nie jesteśmy nawet świadomi. Współcześnie proporcja pomiędzy kwasami tłuszczowymi omega-6 i omega-3 w typowej zachodniej diecie oscyluje między 10:1 a 20:1. Oznacza to, że spożywamy nawet 20 razy więcej omega-6 niż omega-3. Zgodnie z zaleceniami, proporcja ta nie powinna przekraczać 5:1. Podczas ostatniej dekady wzbogaciła się wiedza na temat chronicznych stanów zapalnych w organizmie, które mogą przyczynić się do niektórych chorób przewlekłych, takich jak np. schorzenia sercowo-naczyniowe, cukrzyca typu 2 oraz otyłość. Proporcja wyższa niż 5:1 wydłuża czas trwania stanów zapalnych i nasila reakcję zapalną organizmu. Zrównoważony poziom omega-6 i omega-3 w organizmie może być zatem kluczowy dla utrzymania lepszego stanu zdrowia i uniknięcia poważnych schorzeń.OMEGA-9
Dodaliśmy również kwasy tłuszczowe omega-9 i polifenole - antyoksydanty pochodzące z unikalnej, wysokiej jakości, tłoczonej na zimno oliwy z oliwek, która została nagrodzona NYIOOC GOLD AWARD. Omega-9 przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania układu sercowo-naczyniowego i niskiego poziomu cukru we krwi. Zapobieganie reakcji zapalnej i chorobom układu sercowo-naczyniowego opiera się na zwiększeniu przyjmowania wysokiej jakości omega-3 i omega-9, nie tylko na zmniejszeniu przyjmowania omega-6.DOBRZE WIEDZIEĆ
Suplementy diety nie zastąpią zdrowej, zróżnicowanej diety.Wyprodukowane zgodnie ze standardami GMP.
Komentarze
Prześlij komentarz